תיקון מחשבים

הוד, הדר וטכנאי מחשבים

הוד, הדר וטכנאי מחשבים

הוד השרון נמצאת בעלייה כבר כמה שנים. מאז תחילת המאה ה-21, קיימת בעיר תנופת בנייה שהובילה להתפתחות מהירה מאוד ולהתרבות האוכלוסיה. ככל שיש יותר אנשים בעיר, יש יותר מקומות עובדה ובתים פרטיים, ובין כל המשמעויות של הדברים האלה – יש יותר מחשבים ומכשירים אלקטרוניים אחרים. ומכשירים שכאלה, מטבעם, עושים בעיות.

אז המכשיר שלך עושה בעיות, ניסית הכל ושום דבר לא עובד? אל חשש! למצוא טכנאי מחשבים בהוד השרון זו לא משימה מסובכת בכלל – חיפוש פשוט בגוגל נותן באופן מידי 26 חברות לטכנאות מחשבים. השאלה היא – איך בוחרים?

רושם ראשוני הוא משמעותי

קראו ביקורות באינטרנט. אין כמו החוויות של אנשים אחרים כדי לשפוט את טיבם של חברה או איש מקצוע כזה או אחר. אם מישהו נראה לכם רלוונטי לכם והביקורות עושות רושם טוב, תרגישו חופשי להתקשר אליו. כשאתם מדברים איתו שימו לב לצורת הדיבור שלו: האם הוא נשמע חברותי ונחמד, או שמא חלילה כעסן ורגוז? עדיף בהרבה למצוא טכנאי מחשבים בהוד השרון שעושה רושם נחמד וחברותי, שכן הוא הולך לתקשר איתכם די הרבה סביב פתירת הבעיה.

השטן נמצא בפרטים הקטנים

תוודאו שהטכנאי או החברה שבחרתם עושים את סוג העבודה שאתם צריכים. אולי הם עובדים רק על מחשבי אפל? או רק על חלונות? האם הם עובדים עם טבלטים וטלפונים? האם הם מתעסקים בבעיות תכנה, או רק חומרה? אולי להיפך? שאלו את כל השאלות האלה מראש, כדי לחסוך עוגמת נפש אחר כך. בררו גם האם הם גובים כסף על נסיעות – עוד פרט קטן שעלול לצוץ אחר כך.

שאלו גם כמה זמן אמורה העבודה לקחת. תארו את הבעיה שלכם בפרטי פרטים, גם מה שנראה לכם ברור, כי הכל יכול לעזור. טכנאי מחשבים בהוד השרון, בהינתן שהוא טוב ומקצועי, אמור להיות מסוגל לפתור את רוב הבעיות שלכם בפרק זמן שבין שעה לשלוש שעות. אז אחרי שתיארתם את הבעיה בפירוט, שאלו בנימוס כמה זמן הטכנאי חושב שייקח התיקון. אם הזמן ארוך משלוש שעות – כנראה שווה לחפש עוד טכנאי מחשבים בהוד שרון.

אין חכם כבעל ניסיון

תבררו כמה זמן האדם או החברה שלכם נמצאים בתחום, וכן האם זו העבודה שלו, במשרה מלאה. אדם שנמצא בתחום כבר כמה שנים ועובד בו במשרה מלאה ייתן כמעט תמיד שירות טוב יותר מאשר אדם חדש בתחום, שבשבילו זוהי משרה חלקית.

בניגוד לפתגם בנוגע לניסיון, מחשב עם "ניסיון" זה לאו דווקא דבר טוב. כמעט תמיד, זה דבר רע. אם המחשב שלכם בן חמש שנים או יותר, כנראה ששווה להחליף אותו. חפשו טכנאי מחשבים בהוד השרון שיעזור לכם לגבות את המידע שלכם מהמחשב הישן, להעביר אותו למחשב החדש וללמוד להשתמש במחשב החדש כמו שצריך. אם כבר יש לכם טכנאי מחשבים קבוע, האם הוא עורך גיבויים קבועים. כוננים קשיחים, שהם החלקים שמאחסנים את המידע במחשב, עושים בעיות מדי פעם, ואף עלולים להימחק מפעם לפעם בגלל תקלה קשה כזו או אחרת. חסכו לכם עגמת נפש ודאגו לגיבוי.

 

טכנאי מחשבים בהוד שרון הוא לא משהו שקשה למצוא. טכנאי מחשבים טוב, מקצועי, שיעשה את העבודה מהר וכמו שצריך – זה כבר קצת יותר נדיר. אז תערכו את המחקר שלכם מראש בתגובות של אנשים. אל תפחדו לתת את כל הפרטים שנראים לכם רלוונטיים באיזושהי צורה, ובטח אל תפחדו לשאול כל שאלה שיש לכם לפני שאתם שוכרים אדם זר שיתעסק לכם במחשב. המכונות הללו כל כך חשובות בחיינו היום – חשוב שמי שמטפל בהן יהיה טוב בזה.

טכנאי ביום אחד

טכנאי ביום אחד

מי מאיתנו לא היה רוצה לדעת יותר על מחשבים? להיות מסוגל לבחון מחשב כמה דקות, ולדעת בדיוק מה הבעיה בו, ואיך לתקן אותה. זו יכולת שהרבה מאוד אנשים בחברה המודרנית היו שמחים שתהיה להם. לאלה מאיתנו ששוקלים את העניין כקריירה רצינית, יש דרכים לא מסובכות לעשות את זה.

יש בימינו המון טכנאי מחשבים, ולא כל אחד יכול סתם להיכנס לשוק הכל כך תחרותי הזה. אבל אם תחליטו שאתם רוצים בכל זאת, זה לא בשמיים, והנה לכם כאן כמה טיפים ועצות – איך להפוך לטכנאי מחשבים מקצועי.

לימודים

כן, כן. לימודים. יש בתי ספר מיוחדים לטכנולוגייה שמציעים מסלולים דו שנתיים ללימודי טכנאות מחשבים. בנוסף, קיימות הכשרות ספציפיות יותר, שהיוקרתית ביניהן היא CompTIA A+. שווה להשקיע את הזמן בלימודים הללו, וכן להשקיע את הזמן במערב אחרי התעשייה והתפתחויות בתחום הטכנולוגיה. טכנאי מחשבים  מקצועי צריך לדעת מה כל ראשי התיבות המוזרים באלקטרוניקה אומרים, למשל. אי אפשר להיות מופתע כשמראיין שואל אותך מה זה TCP/IP.

כל הדברים האלה מאפשרים לך להגיע לעבודות הראשונות שלך בעמדה הכי טובה שאפשר, ככה שתוכל לצבור ניסיון איכותי בעבודה איכותית. זהו הצעד הראשון בדרך להיות טכנאי מחשבים מקצועי.

נסו את זה בבית

החלטתם שאתם רוצים להתמקצע כטכנאי מחשבים? נהדר! אחד הדברים הראשונים שכדאי שתעשו הוא לבנות מחשב. לא, לא לקנות מחשב, אלא לבנות מחשב. זה אומר לקנות את כל החלקים שצריך, כולל מעבד, לוח אם, כרטיס גרפי, זיכרון, ראם וכל השאר, לקנות את הקייס למחשב עצמו, ולהרכיב הכל למקום שלו. בעצמכם. זה ניסיון אישי שאי אפשר להעריך את שוויו. כשתתקלו בבעיית חומרה בעתיד, אין דבר שיכין אתכם אליה טוב יותר מאשר עבודה בעצמכם עם חומרה. אז תבנו לעצמכם מחשב חדש! כך תתקרבו עוד קצת להיות טכנאי מחשבים מקצועי.

אחרי שתסיימו, תתקינו עליו את מערכת ההפעלה שלכם, ותוודאו שהכל בסדר. ואז תשמידו הכל. לא, לא פיזית, אבל תהרסו משהו בהתקנת מערכת ההפעלה למשל. תמחקו איזה קובץ חשוב. תזיזו תיקיות. תהרסו משהו. ותנסו לתקן! שוב, זה ניסיון שקשה להרוויח אחרת – הדרך הכי טובה ללמוד איך לפתור בעיה היא לפתור אותה.

לאורך כל העבודה הניסיונית הזו חשוב לזכור מה המקור מספר אחד שלכם לעזרה – לא חברים, לא קולגות. קוראים לו גוגל, ומהיום הוא החבר הכי טוב שלכם. כל בעיה – חשוב להדגיש, כל בעיה – שאתם נתקלים בה, היא לא בעיה חדשה. היא כבר קרתה לאנשים בעבר. וכנראה שיותר מפעם אחת. וסביר שמישהו כתב עליה באינטרנט. אז תלמדו על כל הטריקים שאפשר להשתמש בהם בגוגל, למשל סימון במרכאות של מילים שאתם רוצים שבהכרח יופיעו כמו שהן בכתבה. תוכלו למצוא כך מגוון פתרונות לשלל בעיות.

בלי בררנות

תעבדו בחינם. תתנדבו לעזור לאנשים עם המחשבים שלהם. זה ניסיון תעסוקתי בשבילכם, ומי יודע, אם תהיו מוצלחים, אולי הם יספרו לחברים שלהם, שיצטרכו אתכם גם. ההזדמנויות החינמיות האלה יכולות בקלות להפוך לעבודה אם תתמידו ותעבדו ברצינות.

אתם לא מתחילים כטכנאי מחשב מקצועי. הדרך לשם ארוכה. אז אם אתם מקבלים הצעת עבודה, ולא משנה מה היא, קחו אותה. כפי שצויין כבר, תעשיית הטכנאות במחשבים היא תחרותית מאוד, ומקומות עבודה פנויים הם לא דבר נפוץ. אז קחו כל משרה שאתם יכולים, ותמצאו דרכים להתקדם משם. אין לכם מה להפסיד.

 

 

אז תזכרו – רק בגלל שאין לכם מושג מה זה CMD, או שהתכנות הכי מסובך שעשיתם היה באקסל, זה לא אומר שאתם לא יכולים להפוך לטכנאי מחשבים מקצועי. וזה הרבה יותר קל משהרוב חושבים. אז קדימה – לעבודה!

בואו נתקן מחשב!

בואו נתקן מחשב!

לשם הבהרה – אנחנו לא מדברים כאן היום על בעיות קשות, או בעיות חומרה. אנחנו נדבר על אחת הבעיות הכי נפוצות, והכי פשוטות לתיקון, בעולם המחשבים: מחשב שעובד – פשוט ממש, ממש לאט. יכול להיות שהמחשב שלכם כבר בן כמה שנים, ומתחיל להאט. יכול להיות שהוא חדש לגמרי, קניתם אותו אתמול, ובכל זאת הוא ממש ממש איטי. הכל יכול להיות.

תיקון מחשבים לא תמיד חייב לכרוך פתיחת המכשיר והתעסקות בחלקים שלו. לפעמים הבעיה הרבה יותר פשוטה מזה. אנחנו נדבר כאן על כמה פתרונות, פשוטים יותר ופחות, לבעיית האיטיות של המחשב – בלי להרים בכלל מברג.

נפטרים מזבל

הגורם מספר אחד לאיטיות של מחשבים הוא חד וחלק – עומס על הכונן הקשיח. מה זה אומר? זה אומר שמילאתם את הזיכרון של המחשב שלכם בקבצים ותוכנות, ועכשיו לא נשאר מספיק זיכרון פנוי בשביל שהמחשב יעבוד כמו שצריך – ולכן הוא פועל לאט. התופעה הזו נפוצה במחשבים שמתחילים "להזדקן" – אחרי שלוש או ארבע שנות שימוש. תיקון מחשבים במצב כזה הוא פשוט.

גשו לרשימת התכנות המותקנות שלכם. עבור משתמשי חלונות, פתחו את לוח הבקרה, וחפשו את האפשרות "הוסף או הסר תכנות". כעת עברו על רשימת התכנות, כאשר היא מסודרת לפי הקטגוריה Last Used On – שומש לאחרונה. כך תוכלו לראות באילו תכנות אתם לא משתמשים באופן סדיר, וכן כמה מקום הן תופסות. את אלה שאתם לא משתמשים בהן – הסירו. גם כמה תכנות קטנות שתסירו יכולות לעשות הבדל מורגש.

למעמיקים, ניתן להוריד תכנת עזר בשם TreeSize, שמציגה את הגדלים של כל התיקיות והקבצים במחשב שלכם באופן גרפי וויזואלי שקל להבין, וכל תוכלו לראות מה תופס הרבה מקום ולפעול בהתאם.

ומה אם לא?

בהרבה מקרים, הניקיון הזה במחשב, שמזכיר קצת את ניקיון פסח, לא עוזר, או לא עוזר מספיק. במקרים אלו, יש כמובן מה לעשות – תיקון מחשבים הוא תמיד אפשרות. פתחו את "המחשב שלי", ולחצו בעכבר ימני על הסימון של הכונן הקשיח שלכם. בחרו באפשרות "ניקיון דיסק" (Disk Cleanup). אפשרות זו תמחק קבצים זמניים של מערכת ההפעלה שנשארו בכונן בטעות, ועשויים לתפוס בעצמם מקום.

לא עזר? אל חשש! לפעמים הבעיה היא יותר עמוקה. עדיין אין צורך לפנות לכלים הכבדים של תיקון מחשבים – טכנאים, פירמוטים או מחשבים חדשים. השלב הבא יהיה "לסדר" את הקונן שלכם ברמה שאתם לא יכולים לעשות את עצמך – לשנות את איך שהמידע שמור בו. פעולה זו בעצם מונעת "שברים" ברצף המידע, שמונעים מהמחשב לעבוד בצורה חלקה – Defragmentation, באנגלית. תכנה נוחה לדפרגמנטציה של כונן קשיח היא למשל Disk Defrag.

 

אם כל אלה לא עזרו, הגיע הזמן לפנות, כמו שאמרתי, ל"כלים הכבדים" בתיקון מחשבים – לפרמט את הדיסק, כלומר למחוק את המידע עליו לגמרי ולהתחיל מאפס, למשל. לפעמים גם זה לא יעזור. אפשר להזמין טכנאי שינסה לשפר את המצב, אבל לפעמים המצב הוא כזה שהפתרון היחיד הוא פשוט – מחשב חדש. מחשב נקי, חדש, מהקופסה, כמעט תמיד ירוץ בצורה חלקה ומהירה. אבל אין צורך לקפוץ מיד לפיתרון הזה – הוא צריך להיות מוצא אחרון. חבל על הכסף, לא?

פתחו דף נחיתה חינם