עורך דין צבאי

חקירה בצבא - מהי חקירת מצ״ח ?

זומנתם לחקירה במצ״ח ואתם לא יודעים מה לעשות ? הבן שלכם התקשר באמצע הלילה והודיע לכם ״עצרו אותי, אני לא יכול לספר לכם על מה, הכל בסדר אל תדאגו...״ אבל אתם באופן טבעי מאוד דואגים? חוששים מהלא נודע? אני כאן כדי לעשות לכם סדר.


רוב החיילים לא יודעים אבל ייעוץ טרם חקירה במצ״ח וליווי צמוד של עו״ד צבאי שמכיר את המערכת ״מבפנים״ יכול להציל אותך מכלא וכתם של רישום פלילי.

 

עו"ד צבאי לימור ברמלי מתמחה בייצוג חיילים בבתי הדין הצבאיים וליווי חיילים בחקירות מצ"ח ומשטרה לאחר שנים רבות של עבודה צמודה עם חוקרי מצ״ח כתובעת בכירה בפרקליטות הצבאית וכיום מייצגת חיילים רבים בתיקי מצ״ח.

 

לייעוץ וליווי צמוד של עורך דין בחקירת מצ״ח התקשרו ל 058-5505404
(מומלץ לשמור למקרה חירום)

 

 

לפניכם 10 טיפים חשובים לחקירת מצ"ח שנכתבו על ידי משרד עו"ד לימור ברמלי לאחר ניסיון של שנים רבות בהדרכת חוקרי מצ"ח כתובעים בפרקליטות הצבאית, כקציני חקירות במצ"ח וייצוג חיילים אשר נחקרו במצ"ח

 

  1. התייעץ עם עו״ד מטעמך לפני תחילת החקירה, בטרם תתחיל לדבר עם החוקרים !!!
  2. זכור תמיד שהחוקר הוא קודם כל חוקר והוא לא חבר שלך לא משנה עד כמה הוא נחמד.
  3. זכור שאתה נמצא במתחם משטרתי או במשמורת של שוטרים, גם אם אתה לא נמצא בחדר חקירות, אתה עדיין במצ״ח ולכן ניתן להקליט אותך או לצותת לך – הישמר בדברייך תמיד!!
  4. זכור- חוקר הוא קודם כל שוטר גם אם זה לא באופן פורמאלי ולא בחדר החקירות- כלומר גם אם אתם ברכב בדרך, בהפסקת אוכל/סיגריה/קפה, בשירותים או בדרך לשם, ״בפרגולה״, במדרגות, בשק״ם או כל  מקום אחר – הישמר בדברייך. כל שאמר יוקלט או יירשם ויהווה ראיה כנגדך במשפט.
  5. עמוד על זכויותיך – היוועצות עם עו״ד במהלך החקירה, זכות השתיקה והזכות לאי הפללה עצמית.
  6. לכל תרחיש יש פתרון – גם אם הכל נראה קודר ואין פתרון, היוועץ עם עו״ד, זהו תפקידו וסביר מאוד שהוא יוכל למצוא את הפתרון לבעיותייך.
  7. במצבים לחוצים, מורכבים וכל כך קריטיים אל תסמוך על אף אחד אלא רק על מי שדואג לאינטרסים שלך – עורך הדין שלך. דבר רק איתו ו״שפוך את ליבך״ רק בפניו. זכור כי קיימים מדובבים (שוטרים סמויים) שנראים כמו אסירים רגילים אבל למעשה מעוניינים שתודה בפניהם.
  8. קרא היטב כל מסמך לפני שתחתום עליו.
  9. החוקרים אינם ״קוראי מחשבות״ ולכן הם ידעו רק מה שתאמר להם.
  10. שמור על קור רוח בחקירה, אל תתלהם, נשום עמוק וזכור – אנחנו תמיד כאן בשבילך.

האם חקירת מצ״ח היא חקירה פלילית לכל דבר ועניין ?

הליך הפלילי הוא הליך נוקשה ומלחיץ, בוודאי למי שזו הסתבכותו הראשונה עם החוק. בהתאם לחוק, הגוף שאמון על חקירת עבירות פליליות בצבא הינה המשטרה הצבאית החוקרת (מצ״ח). חקירת מצ״ח הינה חקירה פלילית לכל דבר ועניין והשלכותיה זהות לחלוטין לחקירת אזרחים במשטרת ישראל. יחד עם זאת, לחקירת מצ״ח מאפיינים משלה שכן הליך מתבצע בהתאם לחוק השיפוט הצבאי (חש״צ) ובירור האשמה מתבצע מול בתי הדין הצבאיים ולא בתי המשפט. בנוסף, חשוב להבין שהחשודים הינם חיילי צה״ל, אשר לרוב הינם אזרחים נורמטיביים מן השורה שפוגשים לראשונה את רשויות אכיפת החוק בצבא.

שימוש בסמים בצבא

זומנתם לחקירה בחשד לשימוש בסמים ? אל תגיעו לא מוכנים ובלי עו"ד צבאי צמוד שיוכל לייעץ לכם כיצד לפעול בחקירה. להחלטה האם להתייעץ עם עו"ד יכולות להיות השפעות קריטיות (עד כדי הבדל האם התיק ייסגר או יוגש כתב אישום) ולכן מומלץ להתייעץ עם עו"ד מהר ככל מיד עם זימונכם על ידי מצ"ח ועוד בטרם החקירה

איך מתבצעת בדיקת השתן ? האם אני חייב למסור את דגימת השתן כשחוקר מצ״ח מסתכל עלי ?

בדיקות השתן מתבצעות על ידי הטלת השתן של החשוד לתוך כוסית קטנה עשויה פלסטיק. בטרם מסירת דגימת השתן יחתימו אתכם חוקרי מצ״ח על טופס לפיו אתם מצהירים כי מסירת הדגימה מתבצעת מרצונכם החופשי ובהסכמתכם המלאה. לאחר מכן, ייגש אתכם החוקר או החוקרת (בהתאם למינכם) לתא שירותים סמוך ויבקש מכם להטיל את השתן לתוך הכוסית. על פי נהלי מצ״ח מסירת דגימת השתן מתבצעת כאשר דלת תא השירותים פתוחה והחוקר עומד מאחורי החשוד על מנת לוודא שהחשוד לא מנסה לשבש את מתן דגימת השתן. עם סיום מתן השתן החוקר יבקש מכם לסגור את פקק הכוסית והוא יאטום אותה עם מדבקה עליה ירשום את שמכם, שמו ויסמנה כמוצג משפטי.

פתחו דף נחיתה חינם